We zorgen nog steeds goed voor elkaar!

Tineke is een geboren Bovenkarspelse uit Broekerhaven. Op jonge leeftijd is Tineke met haar ouders, broers en zussen naar Utrecht verhuisd. Later heeft Tineke weer een periode in Bovenkarspel gewoond, en is daarna met haar man naar Friesland verhuisd. Na zijn overlijden besloot zij terug te keren naar ‘de Streek’. Ze woont nu alweer bijna tien jaar in Bovenkarspel.

Vlak na haar terugkeer is ze in aanraking gekomen met Welzijn Stede Broec: “Ik had net mijn man verloren. Ik had geen idee of ik goed aan het rouwen was, dus besloot ik mij aan te melden voor een cursus rouwverwerking.” Het was een emotioneel zware tijd. Na afloop van de cursus heeft de groep besloten door te gaan met de wekelijkse ontmoetingen. De bijeenkomsten hebben een positieve bijdrage geleverd aan het rouwproces.

Nu spelen de ontmoetingen een belangrijke rol in het tegengaan van eenzaamheid: “Er is een hechte vriendschap ontstaan. We delen nog steeds lief en leed met elkaar, en gaan zelfs samen op vakantie.”

“Als ik in Friesland was blijven wonen, had mijn leven er heel anders uitgezien. Veel eenzamer, zeker zonder mijn familie.”

“We zorgen goed voor elkaar en we laten elkaar niet in de steek. Als één van ons door een moeilijke periode gaat, dan zijn we er voor elkaar. Je wil niet dat iemand eenzaam thuis komt te zitten. We bezoeken regelmatig activiteiten bij ‘t Stadsplein, zoals Koffietijd en de Meezingavond. Dat zijn gezellige momenten waar we naar uitkijken.”

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur langs komen bij onze locatie op de Stationslaan.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u terecht bij:
Crisisdienst GGZ-kind en jeugd: 088 7778887
Huisartsenpost: 0229-297800
Maandag t/m vrijdag: 17:00 – 08:00 uur
Weekend en feestdagen: 24 uur