Het Zandkastelen-programma®

In een scheidingsperiode, gevuld met onzekerheden, draagt het Zandkastelenprogramma® voor kinderen én hun ouders bij aan het voorkomen/verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding en aan het op gang brengen van de verwerking van de scheiding. Het Zandkastelenprogramma® is een preventieve cursus die gevolgd kan worden in de beginfase van de scheiding.

Het programma:

Het is een kortdurend programma bestaande uit een ouderbijeenkomst met uitleg over de cursus en informatie hoe uw kind te begeleiden tijdens de echtscheidingsperiode. Het kinderdeel beslaat een dagdeel en is gericht op het delen en uiten van gevoelens die bij het kind spelen rondom de echtscheiding. Aansluitend is er een afsluiting met kinderen en ouders waarbij de kinderen een presentatie voor ouders. De cursus zal door 2 coaches worden begeleid.

De cursus richt zich erop dat kinderen vrij hun gevoelens kunnen delen aan de hand van stimulerende creatieve activiteiten en zal er gewerkt worden vanuit een persoonlijk werkboekje. Naast de ondersteuning vanuit de coach, is er ruimte voor “lotgenoten’ contact met de andere kinderen die in dezelfde situatie verkeren. Zo kunnen zij gedachten, gevoelens en ervaring onderling delen en voelen de kinderen (h)erkenning.

Wat in ieder geval tijdens het Zandkastelenprogramma® aan bod komt is het volgende:

  • Een scheiding is nooit de schuld van een kind;
  • Ook al woont vader of moeder ergens anders en ziet een kind hem of haar minder of zelfs helemaal niet, het blijft altijd zijn vader of moeder;
  • Ieder mens maakt fouten, ook ouders maken fouten;
  • Ouders blijven van hun kinderen houden;
  • De meeste ouders komen niet weer bij elkaar.

Kinderen van verschillende leeftijden vragen om een andere benadering, en willen ook andere thema’s behandelen. Ons Stede Broec wil deze keer graag kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar uitnodigen om deel te nemen. Informeer naar de mogelijkheden voor uw kind.

Wanneer en waar

nog nader te bepalen: ouderbijeenkomst met uitleg over de cursus, locatie Stationslaan 2 Bovenkarspel (Ons Stede Broec).
nog nader te bepalen: kinderbijeenkomst (dagdeel), locatie Hoofdstraat 17 Bovenkarspel (’t Stadsplein)
Aansluitend is er een afsluiting met de kinderen en hun ouders.

Informatie en aanmelding:

Voor informatie en aanmelding kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Ons Stede Broec, telefoonnummer 0228 – 511 528 of langskomen op onze locatie aan Stationslaan 2 te Bovenkarspel (in de bibliotheek)

 

Download programmafolder

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur langs komen bij onze locatie op de Stationslaan.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u terecht bij:
Crisisdienst GGZ-kind en jeugd: 088 7778887
Huisartsenpost: 0229-297800
Maandag t/m vrijdag: 17:00 – 08:00 uur
Weekend en feestdagen: 24 uur