Wijkteam Stede Broec ontvangt een dikke pluim

Op 8 en 9 mei jl. heeft Stichting Welzijn Stede Broec bezoek gehad van Lloyd’s Register om de kwaliteit van de organisatie door te lichten. Dit leverde een dikke pluim op voor de gehele organisatie en het wijkteam in het bijzonder. Op 52 kritische punten is de organisatie getoetst. Alle locaties werden bezocht. Alle kasten en deuren werden geopend en procedures en registraties bekeken. Tijdens dit intensieve traject van twee dagen werd niets overgeslagen. Medewerkers, bezoekers, klanten en vrijwilligers zijn uitgebreid geïnterviewd. Dit heeft een rapportage opgeleverd met complimenten en verbeterpunten voor de organisatie. Als dan de terugkoppeling gedaan wordt is dat best een spannend moment vertelt teamleider Suzanne Kok van Stichting Welzijn. “Natuurlijk zijn we trots op onze organisatie en onze professionaliteit. Maar als je dit bevestigd krijgt door een gerenommeerd én onafhankelijk bedrijf is dat fantastisch”, glundert Ellen de Wit van de locatie ‘t Stadsplein. De auditor van het keurmerk noemde de organisatie “een snoepje”, een voorbeeld voor de branche. “Op alle aspecten is goed gescoord, de betrokkenheid, de professionaliteit en het werkplezier zijn overal terug te vinden in de organisatie. Met name het werken volgens richtlijnen, het gebruik maken van werkprocedures en de registratie binnen het wijkteam wil ik in positieve zin benadrukken” rapporteert Ellard Brandenburg van Lloyd’s Register. De verbeterpunten zijn beperkt en zogenaamde ‘nice to have’ aanbevelingen gedaan. Het keurmerk wordt in één keer afgegeven zonder dat er gewerkt moet worden aan een verbeterplan. “Dat is toch geweldig in een tijd waarin wijkteams en met name de jeugdzorg onder een vergrootglas liggen. Dit steuntje in de rug hebben onze mensen verdiend. Ze werken hard, bereiken veel moois en hebben altijd de klant voor ogen. Waardering door dit kwaliteitslabel is een mooi compliment” vat Karen Houwen, directeur-bestuurder van de stichting, het resultaat samen. Als tweede organisatie in Noord-Holland zal Stichting Welzijn uit handen van de brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland het label officieel ontvangen. Dit wordt binnen nu en enkele weken verwacht. De organisatie gaat zeker verder met de aanbevelingen. Over twee jaar volgt automatisch een nieuwe toetsing van de organisatie.

Resultaat:
Er werden 52 kritische punten beschreven. Alle 52 punten zijn beoordeeld. 46 van de 52 voldeden volledig aan de normen, 6 van de 52 punten hebben een aanbeveling gekregen, 0 van de 52 voldeden niet aan de normen. De normen werden verdeeld in de volgende categorieën:
• Vakmanschap
• Dienstverlening
• Organisatie en Bestuur

Toelichting op de rapportage:
‘Mooie professionele organisatie, hetgeen tot uiting komt in bejegening en vakmanschap, het werken met richtlijnen en werkmethodes, dit alles is goed verankerd in het kwaliteitssysteem. De organisatie kan nog aan kracht winnen in de opvolging van de genoemde verbeterpunten’.

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur langs komen bij onze locatie op de Stationslaan.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u terecht bij:
Crisisdienst GGZ-kind en jeugd: 088 7778887
Huisartsenpost: 0229-297800
Maandag t/m vrijdag: 17:00 – 08:00 uur
Weekend en feestdagen: 24 uur