Eén centraal punt voor alle zorg, hulp en ondersteuning onder de naam ‘Ons Stede Broec’ voor inwoners in Stede Broec

Op 30 oktober onthulde wethouder Lydia Groot met trots de nieuwe naam ‘Ons Stede Broec’ voor het voormalige Welzijn Stede Broec. Hiermee gaf zij het startsein voor inwoners in de gemeente Stede Broec hun vragen over zorg, hulp en ondersteuning vanaf nu daar te stellen.

 Inwoners beslisten mee over de naam
De afgelopen weken konden inwoners in de gemeente Stede Broec hun stem uitbrengen op de nieuwe naam voor Welzijn Stede Broec. Dit werd ‘Ons Stede Broec’. Directeur Karen Houwen is blij met zoveel reacties en bedankt alle inwoners, die hun stem hebben uitgebracht. Ze zegt hierover:
‘Ik ben aangenaam verrast door de grote betrokkenheid van inwoners en met de nieuw gekozen naam komt het samen doen nog meer tot uiting.’

Eén centraal punt onder een nieuwe naam
De lancering van de nieuwe naam gaat samen met de opening van één centraal punt waar inwoners in de gemeente Stede Broec vanaf nu terecht kunnen voor alle vragen over zorg, hulpverlening en ondersteuning. Voorheen stelden zij hun vragen bij de gemeente of bij Welzijn Stede Broec. Vanaf nu is dit alleen bij Ons Stede Broec.

Medewerkers werken samen in Ons Stede Broec
Vanaf 30 oktober werken medewerkers van de gemeente Stede Broec en Ons Stede Broec samen vanaf het centrale punt bij Ons Stede Broec. Medewerkers kijken samen met de inwoner naar hun vraag en hierbij passende hulp. Wethouder Lydia Groot zegt hierover:
Voor onze inwoners is het nu duidelijker dat Ons Stede Broec de plek is waar hij terecht kan bij vragen over zorg en ondersteuning. Daardoor kunnen we de hulp sneller organiseren.’

Hoe weten inwoners waar zij terecht kunnen?
In het weekend van 31 oktober ontvangen inwoners een flyer thuis met informatie over Ons Stede Broec. In publieke ruimtes worden posters opgehangen met deze informatie. U kunt Ons Stede Broec bereiken via telefoonnummer (0228) 511 528 of aan de balie van Ons Stede Broec. De balie is gevestigd achter in de Bibliotheek aan de Stationslaan 2, bij winkelcentrum Streekhof. Ons Stede Broec is geopend op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

I.v.m. corona zijn er aangepaste openingstijden.

Foto: Wethouder Lydia Groot en Directeur Karen Houwen, Ons Stede Broec, onthullen nieuwe naam.

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Gesloten:
Donderdag 16-09 na 12:00
Dinsdag 21-09 gehele dag
Donderdag 07-10 gehele dag

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
Een afspraak is niet nodig, maar u kunt altijd bellen of mailen.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u:
Huisartsenpost: 0229-297800 ( maandag t/m vrijdag: 17.00 – 08.00 uur & weekend en feestdagen: 24 uur )