Project ‘Welzijn op Recept’ Stede Broec is gestart!

Huisarts Kreuger zet in op welzijnsactiviteiten tegen psychische klachten

Wethouder Lydia Groot tijdens de kick-off in de trouwzaal van Hét Postkantoor het startsein gegeven voor het project ‘Welzijn op Recept’. Het project is een initiatief van de gemeente Stede Broec, Ons Stede Broec en huisartsenpraktijk Kreuger. In dit project werkt huisarts Marloes Kreuger nauw samen met Désirée Vegter, sociaal cultureel werken en welzijnscoach bij Ons Stede Broec. Wat maakt dit project zo waardevol?

 

Foto: v.l.n.r. Marloes Kreuger, Lydia Groot en Désirée Vegter

 

Een waardevol Welzijn op Recept! Het project ‘Welzijn op Recept’ richt zich op mensen, die bij de huisarts komen met psychosociale klachten, waarvoor zware hulpverlening niet het juiste ‘medicijn’ is. Het gaat om mensen, die regelmatig bij de huisarts komen met klachten zoals sombere gevoelens, angst, piekeren of minder zelfvertrouwen als gevolg van bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, problemen in de relationele sfeer of werksituatie of eenzaamheid. De huisarts schrijft dan ‘Welzijn op Recept’ voor om passende ondersteuning of activiteiten in de buurt te vinden, die aansluiten bij de interesses van de patiënt.

 

Het juiste ‘duwtje in de rug’ Na het uitschrijven van het ‘Welzijn op Recept’ neemt de welzijnscoach contact op met de patiënt en gaat vervolgens in gesprek om de juiste stap in de goede richting te zetten. Dit kunnen creatieve of sportieve activiteiten zijn, rouwverwerking, lotgenotencontact of vrijwilligerswerk. Patiënten, die anders niet of nauwelijks bereikt worden, kunnen nu weer hun weg en plek in de samenleving terugvinden, voelen zich weer gesterkt voelen en krijgen net dat ‘duwtje in de rug’, die soms nodig is.

 

Grote betrokkenheid tijdens Kick-off Tijdens de kick-off werd het startsein gegeven voor de pilot, die is gestart op 1 oktober en loopt tot eind maart. Grote betrokkenheid werd o.a. getoond door de gemeente Stede Broec, huisartsenpraktijk Kreuger, Medisch Centrum Stedebroec, Stichting ONS Stede Broec en Vicino. In samenwerking met de Zorgkoepel West-Friesland, WFHO en Zorg Optimalisatie Noord-Holland (ZONH) levert dit een win-win situatie op voor alle partijen! Na de pilot periode kunnen andere huisartsenpraktijken in Stede Broec zich ook aansluiten!

 

 

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Gesloten:
Donderdag 16-09 na 12:00
Dinsdag 21-09 gehele dag
Donderdag 07-10 gehele dag

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
Een afspraak is niet nodig, maar u kunt altijd bellen of mailen.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden belt u:
Huisartsenpost: 0229-297800 ( maandag t/m vrijdag: 17.00 – 08.00 uur & weekend en feestdagen: 24 uur )