"Ik durf nu 'NEE' te zeggen"

Assertiviteitstraining

Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven en onder woorden te brengen wat je denkt en voelt? Word je snel kwaad zonder duidelijke oorzaak of wil je beter voor jezelf opkomen, maar weet je niet hoe? De assertiviteitstraining van Ons Stede Broec helpt je daarbij.

Voor jezelf opkomen

Er zijn veel mensen die privé of op hun werk moeite hebben om voor zichzelf op te komen. Zij krijgen bijvoorbeeld meer werk opgedragen dan ze aankunnen, maar durven hier niet tegenin te gaan. Nee zeggen lukt niet. De assertiviteitstraining helpt je om jouw grenzen aan te geven en op een goede manier te zeggen wat je denkt of voelt.

Inhoud van de training

Elke deelnemer stelt een persoonlijk leerdoel op. Deze dient als beginpunt voor het werken in de groep. Aan de hand van oefeningen, rollenspelen, individuele werktijd en huiswerkopdrachten wordt de assertiviteit van de deelnemers geoefend. Deelnemers uit de groep delen hun ervaringen en helpen elkaar om het geleerde (nieuwe) gedrag in het dagelijks leven in de praktijk te brengen.

Doel van de training

  • Actief werken aan een andere houding en ander gedrag (aan de hand van eigen ervaringen).
  • Doorvoeren van nieuw, assertiever gedrag in de dagelijkse praktijk.

De cursus wordt gegeven door twee professionals van Ons Stede Broec.

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kan bij Ons Stede Broec. De kosten bedragen eenmalig 15 euro per persoon voor de werkmap. Aanmelden kan zowel telefonisch (0228-511528) als via het contactformulier of door persoonlijk langs te komen op onze locatie.

Voor actuele data en tijden kijk op onze website onder kopje ‘actueel’.