''Echt superleuk! Ik wist niet dat er zoveel Brusjes in de buurt wonen''

Brusjesdag

Heb jij een BRoer of zUS met een zorgbehoefte? Dan ben jij een Brusje. Speciaal voor jou organiseren we één keer per jaar een Brusjesmiddag. Op deze leuke dag kun je andere kinderen ontmoeten die ook Brusje zijn. Samen doen jullie leuke activiteiten en vertellen jullie over jullie ervaringen. Doe mee!

Wat zijn Brusjes?

In een gezin waar een kind een zorgbehoefte heeft, gaat er natuurlijk veel aandacht naar dit kind. Maar wanneer er in het gezin ook andere kinderen aanwezig zijn kunnen deze in een moeilijke positie komen te zitten. Deze kinderen noemen we Brusjes.

Veel kinderen groeien op met een broer of zus met een zorgbehoefte, denk daarbij aan een lichamelijke- of verstandelijke beperking of een gedragsstoornis zoals ADHD of Autisme. De meeste Brusjes leren al op jonge leeftijd omgaan met een situatie waarbij er in het gezin iemand is die veel zorg nodig heeft.

Brusjes zijn over het algemeen heel zorgzaam met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Waar sta ik?

Het leven met een broer of zus met een zorgbehoefte is niet altijd even makkelijk. Er is bijvoorbeeld niet altijd genoeg aandacht voor jou en leuke uitjes zitten er soms niet in. Hierdoor kun je je niet begrepen voelen. Daarom organiseren wij één keer per jaar voor jou de Brusjesmiddag.

Tijdens deze dag kun je andere broers en zussen ontmoeten. Jullie kunnen elkaar goed vertellen wat je hebt meegemaakt en hoe jouw thuissituatie is. Daarnaast zijn er leuke spellen bedacht om er een gezellige en leerzame dag van te maken.

Aanmelden

Tijdens kantoortijden kun je binnenlopen op onze locatie aan de Stationslaan. Een aanmelding kan ook telefonisch of via de website gedaan worden, bekijk hiervoor onze contactgegevens. Brusjesmiddag is er voor kinderen van 7 t/m 12 die een broer of zus hebben met een zorgbehoefte. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden en een verwijsbrief is niet nodig.

Voor actuele data en tijden kijk op onze website onder kopje ‘actueel’.