Jongeren

Doordat ze veel met jongeren praten weten jongerenwerkers precies wat er speelt. Ze proberen problemen vroeg te herkennen en zo te verhelpen. Jongerenwerkers zijn op de plekken waar jongeren ook zijn. Dat kan in en rond school zijn maar ook in het winkelcentrum of op straat.

Inventas

Inventas is het jongerencentrum van Stede Broec. Bij Inventas worden activiteiten georganiseerd voor én door jongeren. De jongerenwerkers zoeken in samenwerking met jongeren naar nieuwe ideeën, trends en ontwikkelingen. Jongeren kunnen onder begeleiding een eigen activiteit organiseren. Omdat wij voor iedereen activiteiten willen aanbieden is ons aanbod heel divers.

Ons Wijkteam Jeugd en gezin

Ons Wijkteam Jeugd en gezin is de voordeur naar hulp en ondersteuning bij het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren. Voor (toekomstige) ouders, maar ook voor jongeren is het dé plek voor informatie, advies en ondersteuning. Iedereen is welkom.

Ambulant Jongerenwerk

Jongerenwerkers zijn er niet alleen voor problemen. Ze organiseren ook leuke dingen. Bijvoorbeeld bij JC Inventas. Zo zijn er filmavondjes, kun je een DJ cursus volgen en is er elke vrijdagmiddag after school. Hier kun je gamen, levend stratego spelen of een workshop volgen. AftersCool is gewoon gratis. Kijk op Facebook of de website wat er deze vrijdag is.

School Maatschappelijk Werk

Het is maandagochtend en het is druk op het schoolplein. Je bespreekt de problemen die je ervaart bij het opvoeden met de andere ouders. Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de gehele jeugdzorg. Dit betekent dat je die problemen nu ook met professionals kunt bespreken.

Algemeen Maatschappelijk Werk

Af en toe in je leven loop je tegen emotionele of praktische problemen op, waarbij het niet lukt deze zelf op een goede manier aan te pakken. Als dat zo is, is het belangrijk dat je er niet mee blijft zitten, maar bijvoorbeeld contact met ons opneemt. Wij kunnen je in veel gevallen ondersteunen bij het aanpakken van je problemen, zodat u het later weer zelf redt.

Mantelzorgondersteuning

De mantelzorgcoach is er voor alle inwoners van Stede Broec die in de familiekring zorg bieden aan een chronisch ziek of gehandicapt kind, een partner, vader of moeder. Mantelzorgers leveren in Nederland 80% van alle geboden zorg en daarmee wordt gelijk het belang van deze groep mensen aangegeven.

Jongerenwerkers in beeld

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Whatsapp 06-83000169

Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur langs komen bij onze locatie op de Stationslaan.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u terecht bij:
Crisisdienst GGZ-kind en jeugd: 088 7778887
Huisartsenpost: 0229-297800
Maandag t/m vrijdag: 17:00 – 08:00 uur
Weekend en feestdagen: 24 uur