Faalangsttraining
Ervaart uw kind spanning of angst bij het maken van een toets of het geven van een presentatie? Is uw kind bang om iets fout te doen in situaties waarin hij of zij beoordeeld kan worden, bijvoorbeeld bij het sporten? Vindt uw kind het spannend om naar feestjes te gaan of om sociale contacten aan te gaan? Dan is de faalangstreductietraining van Ons Stede Broec misschien een uitkomst.
Faalangsttraining
Faalangstige kinderen kijken vaak door de vermeende kritische ogen van anderen naar zichzelf. We spreken van faalangst als het gaat om die angst die hoort bij een prestatie of hij volbrengen van een taak. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een spreekbeurt, het aanspreken van een onbekende of een sportwedstrijd. Bij sommige kinderen loopt de spanning zo hoog op dat ze hier last van krijgen. De spanning kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige kinderen blokkeren, worden stil of gaan situaties helemaal uit de weg. Andere kinderen gaan overmatig leren maar toch nemen prestaties af. Het kan zijn dat het kind regelmatig hoofdpijn of buikpijn heeft of moeilijk in slaap komt. Het kind heeft vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.
Hoe is de training opgebouwd?
Aan de hand van verschillende fysieke, mentale en sociale oefeningen leren kinderen om te gaan met spanningen, vaker te ontspannen en positief te denken.
Wat leer je tijdens de training?
- Inzicht in wat faalangst is en wat dit met je doet
- Spanning herkennen in het lichaam
- Ontspannings- en ademhalingstechnieken
- Bewustwording van eigen kwaliteiten
- Bespreken van gevoelens en gedachtes;
- Positief denkpatroon aanleren
- Krachtige lichaamshouding aannemen
Aanmelden
De Faalangsttraining van Ons Stede Broec is bedoeld voor jongens en meisjes uit groep 6, 7 en 8 van het regulier basisonderwijs woonachtig in Stede Broec.
Aanmelden voor deze training kan bij Ons Stede Broec. U kunt uw kind inschrijven via het contactformulier op onze website. Wij nemen vervolgens contact met u op. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten. Voor actuele data en tijden kijk onder “Actueel”. We vragen een eigen bijdrage van 15 euro per kind.