‘’Bij Ons Wijkteam jeugd en gezin krijg je de hulp die je nodig hebt’’

Ons Wijkteam jeugd en gezin

Ons Wijkteam jeugd en gezin is de voordeur naar hulp en ondersteuning bij het opgroeien en opvoeden van kinderen. Als ouder of verzorger kun je bij Ons Wijkteam jeugd en gezin terecht voor antwoord op je vragen en voor ondersteuning bij de opvoeding. Wij werken volgens de landelijke NJI richtlijnen. Ook voor jongeren is het de plek voor informatie en advies.

Hulp bij opvoeding

Kan je kind niet slapen of wil het niet luisteren of eten? Ben je net gescheiden of heb je vragen over school of zakgeld? Ons Wijkteam jeugd en gezin is er voor kleine en grote vragen over opgroeien en opvoeden. Voor (toekomstige) ouders, maar ook voor jongeren is het dé plek voor en advies en praktische hulp.

Iemand die naar je luistert

Onze medewerkers bieden een luisterend oor, geven tips en informatie en brengen je in contact met anderen. Zij kunnen je snel de geschikte hulp bieden. Binnen Ons Wijkteam jeugd en gezin zorgen we ervoor dat alle benodigde hulp beschikbaar is, dat je één aanspreekpunt krijgt voor jouw vragen en dat alle hulp op elkaar wordt afgestemd.

Samenwerken

Vroeg samenwerken in Noord-Holland Noord (VIN)

Gezinnen hebben in hun leven te maken met (zorg)professionals. Bijvoorbeeld: jeugdverpleegkundige, intern begeleider, (huis)arts, gezinscoach, jongerenwerker, psychiatrisch verpleegkundige, schuldhulpverlener en/of maatschappelijk werker. Niet altijd kennen de verschillende professionals elkaar. De verwijsindex zorgt ervoor dat deze professionals met elkaar in contact kunnen komen als dat nodig is. Ze kunnen dan met elkaar en het gezin overleggen en werken niet langs elkaar heen. In Noord-Holland Noord heet de verwijsindex Vroeg samenwerken In Noord-Holland Noord (VIN).

VIN is een digitaal systeem waarin een professional kan aangeven dat hij betrokken is bij een jeugdige tot 23 jaar. Als een andere professional ook zijn betrokkenheid bij deze jeugdige of een broer(tje) of zus(je) toont door een signaal af te geven in VIN, ontstaat er een ‘match’. Na een match krijgen de professionals een berichtje met elkaars contactgegevens. Hierdoor kunnen zij met elkaar en het gezin overleggen hoe zij een kind en/of het gezin het beste kunnen ondersteunen en met elkaar kunnen samenwerken.

VIN is alleen toegankelijk voor professionals die daarvoor bevoegd zijn. In de regio Noord-Holland Noord zijn verschillende organisaties aangesloten op VIN, zoals: de GGD, scholen, kinderopvang, (huis)artsen, maatschappelijk werk, wijkteams, jeugdhulpinstellingen enzovoorts.

In een kort filmpje wordt uitgelegd hoe het werkt.

Wij werken met VIN

Om ervoor te zorgen dat professionals kunnen samenwerken, maken wij gebruik van VIN. Dit maakt dat er een snellere en betere afstemming is rondom de inzet van ondersteuning in het gezin.

Meer informatie

Wilt u meer weten over VIN? Kijk dan op de website Vroeg samenwerken in Noord-Holland Noord www.vroegsamenwerken.nl

Hier vindt u een folder voor ouders en jongeren (pdf 1,3 MB).

 

Aanmelden

Tijdens kantoortijden kun je binnenlopen op onze locatie aan de Stationslaan. Een aanmelding kan ook telefonisch (0228-511528) of via het contactformulier gedaan worden.

Er is geen verwijzing nodig en de hulp is gratis.

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur langs komen bij onze locatie op de Stationslaan.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u terecht bij:
Crisisdienst GGZ-kind en jeugd: 088 7778887
Huisartsenpost: 0229-297800
Maandag t/m vrijdag: 17:00 – 08:00 uur
Weekend en feestdagen: 24 uur