"Zorg voor een ander begint bij jezelf''

Mantelzorgondersteuning

De mantelzorgcoach is er voor alle inwoners van Stede Broec die in de familiekring zorg bieden aan een chronisch ziek of gehandicapt kind, een partner, vader of moeder. Mantelzorgers leveren in Nederland 80% van alle geboden zorg en daarmee wordt gelijk het belang van deze groep mensen aangegeven.

In balans

Zorgt u voor een ziek familielid en heeft u soms het gevoel dat het te veel wordt? Verliest u de balans tussen zorg, werk en ontspanning? Heeft u het gevoel hier hulp bij nodig te hebben? Dan kan mantelzorgondersteuning u misschien helpen.

Wat is mantelzorg?

Een mantelzorger is iemand die, zonder daarvoor opgeleid te zijn, zorg levert aan een familielid of directe naaste. Deze zorg duurt meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden per jaar. Mantelzorgers zijn vaak van grote waarde.

De mantelzorgondersteuning van Ons Stede Broec is er voor alle inwoners van Stede Broec die in de familiekring zorg bieden aan een chronisch zieke of gehandicapte. Het is belangrijk dat de mantelzorgers de geboden zorg kunnen blijven bieden zonder overbelast te raken.

Algemeen maatschappelijk werk Ons Stede Broec

Zorg voor de mantelzorger

Veel mantelzorgers verleggen ongemerkt hun eigen grenzen naarmate het ziektepatroon zich verder ontwikkelt. Bij Ons Stede Broec kunt u daarom terecht bij de mantelzorgcoach. Deze helpt u om de balans tussen zorg, werk en ontspanning te houden of terug te vinden.

Door samen te kijken naar voorzieningen of regelingen kan uw werkdruk (tijdelijk) worden verlaagd. Ook is het mogelijk gesprekken te voeren om zo zicht te houden op uw eigen grenzen. Daarnaast kan er gekeken worden naar de mogelijkheid tot respijtzorg zodat u als mantelzorger even ontlast wordt van uw zorgtaak.

Aanmelden

Tijdens kantoortijden kun je binnenlopen op onze locatie aan de Stationslaan. Een aanmelding kan ook telefonisch (0228-511528) of via de website gedaan worden, klik dan hier voor het contactformulier.

Aan mantelzorgondersteuning zijn geen kosten verbonden en een verwijsbrief is niet nodig.

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur langs komen bij onze locatie op de Stationslaan.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u terecht bij:
Crisisdienst GGZ-kind en jeugd: 088 7778887
Huisartsenpost: 0229-297800
Maandag t/m vrijdag: 17:00 – 08:00 uur
Weekend en feestdagen: 24 uur