''Sinds hij langskomt, ben ik vaker buiten''

Maatjes

Heeft u behoefte aan een gezellig praatje? Of zou u samen een kop koffie willen drinken of een stuk gaan wandelen? Dan is het Maatjesproject iets voor u! Het maatjesproject is een onderdeel van WonenPlus en is er voor alle inwoners van Stede Broec.

Samen dingen ondernemen

Via dit project zoeken wij voor u een passend maatje. Een maatje is een vrijwilliger die één-op-één gekoppeld wordt aan een deelnemer. Een ‘maatjescontact’ wordt vaak aangegaan voor een bepaalde periode. Het uitgangspunt is dat u en uw maatje plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen.

De maatjes van WonenPlus zijn er voor:

  • ouderen
  • mensen met dementie
  • mensen met een verstandelijke beperking
  • mensen met een psychiatrische beperking
  • mantelzorgers

Een maatje dat bij u past

Bent u op zoek naar zo’n maatje? Meld u dan aan bij WonenPlus. Onze coördinator maakt graag met u kennis. Uiteraard kunt u voor dit gesprek ook op ons kantoor terecht. Door naar u en uw wensen te luisteren vinden we altijd een maatje dat bij u past. In een vervolggesprek maakt u kennis met uw maatje en spreken we af hoe vaak u elkaar ontmoet.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden als hulpvrager of als maatje? Tijdens kantoortijden kunt u binnenlopen op onze locatie aan de Stationslaan. Een aanmelding kan ook telefonisch of via de website gedaan worden, bekijk hiervoor onze contactgegevens.

Aan onze hulpverlening zijn geen kosten verbonden en een verwijsbrief is niet nodig.

Download folder