''Ik kan het nu veel beter een plaats geven''

Rouwverwerkingscursus

Het verlies van uw partner of dierbare overkomt u, daar heeft u geen invloed op. Hoe u daarmee omgaat wel. Onze rouwverwerkingscursus helpt u daarbij.

Durf te rouwen

Rouwen is een heftig proces. Het is erg afhankelijk van uw persoonlijkheid en de manier waarop uw dierbare is overleden. Tijdens de eerste verwarrende periode is er vaak ’geen plaats’ voor heftige gevoelens. Het wegstoppen van deze emoties kan echter leiden tot gezondheidsklachten.

Bij de rouwverwerkingscursus van Ons Stede Broec kunt u uw emoties delen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die een dierbare zijn verloren. Voor jong en oud is de dood een van de meest tragische gebeurtenissen die zij ooit zullen meemaken.

De werkwijze

In de bijeenkomsten behandelen we thema’s waar u als rouwende mee te maken heeft. Denk hierbij aan:

  • het afscheid en de uitvaart
  • reacties uit de omgeving
  • eigen gevoelens
  • speciale dagen en de toekomst

In groepsverband zullen wij op een interactieve manier ingaan op deze thema’s en zo ervaringen met elkaar delen. Tijdens de cursus is er ruimte voor gevoelens, gedachten en ervaringen en kijken we per persoon wat nodig is om verder te kunnen. Ook is er ruimte voor ontspanning en andere oefeningen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kan bij Ons Stede Broec. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten en vindt plaats in de avonduren. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Voor de gehele cursus vragen wij een eigen bijdrage van 15 euro per persoon. Aanmelden kan digitaal door naar de pagina ‘contact’ te gaan of door persoonlijk langs te komen op onze locatie.