Herken jij je in één of meerdere van onderstaande uitspraken?

  • Ik voel me vaak eenzaam
  • Ik voel me een buitenstaander
  • Ik voel me vaak zo leeg
  • Ik zou wel wat meer of andere contacten willen

 

Eenzaamheid: in de basis een heel normaal gevoel!

Als je je eenzaam voelt is dat een signaal van je hersenen dat zegt ‘Je verbinding met andere mensen is niet goed genoeg. Dit signaal wil je aansporen om mensen op te zoeken bij wie je je veilig voelt en bij wie je jezelf kunt zijn. Ook wil het je aansporen om een levensinvulling te zoeken waarbij je je verbonden voelt met de wereld om je heen.
Eenzaamheid is een heel normaal gevoel. Ieder mens voelt zich weleens eenzaam. De kracht van dit gevoel is dat het ons waarschuwt om goed voor ons zelf te zorgen: ‘ Let op je hebt beteren verbindingen met andere mensen nodig.’ Soms lukt het om die verbindingen op eigen kracht te leggen, soms niet en voel je je langere tijd eenzaam. Dan is het goed om te weten dat er hulp is. In de cursus Creatief Leven leer je hoe je jouw gevoelens van eenzaamheid kunt verminderen.

Test
Wil je weten hoe je ervoor staat als het om eenzaamheid gaat? En of je hulp nodig hebt bij het oplossen van jouw gevoelens van eenzaamheid? Doe dan de volgende test: https://www.eenzaamheid.info/eenzaamheid/achtergrondartikelen/265-diagnostische-test

Als je je bij ons aanmeld voor hulp bij gevoelens van eenzaamheid, neem dan de uitslag van deze test mee.

 

Online training Meer contact