Eenzaamheid

Herken jij je in één of meerdere van onderstaande uitspraken?

  • Ik voel me vaak eenzaam
  • Ik voel me een buitenstaander
  • Ik voel me vaak zo leeg
  • Ik zou wel wat meer of andere contacten willen

Eenzaamheid: in de basis een heel normaal gevoel!

Als je je eenzaam voelt is dat een signaal van je hersenen dat zegt ‘Je verbinding met andere mensen is niet goed genoeg. Dit signaal wil je aansporen om mensen op te zoeken bij wie je je veilig voelt en bij wie je jezelf kunt zijn. Ook wil het je aansporen om een levensinvulling te zoeken waarbij je je verbonden voelt met de wereld om je heen.
Eenzaamheid is een heel normaal gevoel. Ieder mens voelt zich weleens eenzaam. De kracht van dit gevoel is dat het ons waarschuwt om goed voor ons zelf te zorgen: ‘ Let op je hebt beteren verbindingen met andere mensen nodig.’ Soms lukt het om die verbindingen op eigen kracht te leggen, soms niet en voel je je langere tijd eenzaam. Dan is het goed om te weten dat er hulp is. In de cursus Creatief Leven leer je hoe je jouw gevoelens van eenzaamheid kunt verminderen.

Klik hier voor de voorlichtingsfilm over eenzaamheid

Test eenzaamheid

Test
Wil je weten hoe je ervoor staat als het om eenzaamheid gaat? En of je hulp nodig hebt bij het oplossen van jouw gevoelens van eenzaamheid? Doe dan de volgende test:

Eenzaamheidstest

 

Als je je bij ons aanmeld voor hulp bij gevoelens van eenzaamheid, neem dan de uitslag van deze test mee.

Cursus creatief leven

  • Wil jij plezier krijgen in het omgaan met andere mensen en leren hoe je dat doet?
  • Ben jij niet helemaal blij en tevreden met je relaties, wil je leren hoe je deze kan laten opbloeien en meer regie over je leven krijgen?
  • Heb je het idee dat jij je te vaak eenzaam voelt en wil je daar minder last van hebben?
  • Ben je niet helemaal gelukkig met hoe het nu is?
  • Wil je daar verandering in brengen, maar weet je niet hoe?

Dan is de cursus Creatief Leven wat voor jou!

Creatief leven is een cursus speciaal voor mensen die (te vaak) last hebben van eenzaamheid en daar iets aan willen veranderen. Je gaat in een kleine groep, 8 weken lang aan de slag om je leven opnieuw vorm te geven met de hulp van een gespecialiseerde begeleider. Je leert over jezelf en krijgt praktische oefeningen mee. Creatief leven helpt mensen om stap voor stap, zelf iets te veranderen aan hun situatie.

Klik hier voor informatie over de cursus creatief leven.

Wanneer (nog) niet?

Ben je net gescheiden of juist gaan samenwonen, heb je net een kindje gekregen of juist iemand verloren? Of was er een grote verandering in werk, woonplaats of studie? Na zo’n verandering in het sociale netwerk komen gevoelens zoals eenzaamheid vaak voor. Ze geven je een seintje dat je iets mist in je contacten met andere mensen. Vaak gaat het na een half jaar weer beter. Zo niet, wacht dan niet lange Creatief leven.r en zoek hulp, zoals Creatief leven.

 

Contra indicaties?

Deelnemers moeten in staat zijn om te leren. Gewerkt wordt met een Nederlandstalig werkboek. Bij stabiel middelengebruik (incl. medicijnen) is het goed om rekening te houden met wat verminderde effecten, deelname is niet uitgesloten. Acute psychiatrische klachten zijn wel een contra-indicatie. Er zijn geen intakegesprekken nodig als deelnemers en verwijzers het bovenstaande in acht nemen.

Aanmelden

Aanmelden voor begeleiding of de cursus creatief leven kan via onderstaande contactgegevens.

Contact en informatie

Ons Stede Broec
Stationslaan 2
1611 KZ Bovenkarspel
Tel 0228 511 528
Mail ons

Openingstijden
Ma 09:00-17:00 uur
Di 09:00-17:00 uur
Wo 09:00-17:00 uur
Do 09:00-17:00 uur
Vr 09:00-17:00 uur

Onze hulpverlening is gratis.
U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur langs komen bij onze locatie op de Stationslaan.

Voor spoedgevallen buiten openingstijden kunt u terecht bij:
Crisisdienst GGZ-kind en jeugd: 088 7778887
Huisartsenpost: 0229-297800
Maandag t/m vrijdag: 17:00 – 08:00 uur
Weekend en feestdagen: 24 uur