"Ons WonenPlus biedt veel voordelen voor mij"

Ons WonenPlus

Ons WonenPlus biedt in de gemeente Stede Broec praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aan, uitgevoerd door vrijwilligers, ondersteund door de coördinator. Ons WonenPlus is er voor alle ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers in de gemeente Stede Broec.

Van alle markten thuis

Heeft u hulp nodig bij uw administratie of zou het handig zijn als iemand de boodschappen voor u doet? Heeft u iemand nodig voor tuinonderhoud of klusjes in en om het huis? Ons WonenPlus biedt het allemaal! U kunt rekenen op de inzet van onze vrijwilligers.

Hulp op maat

U wilt graag zelfstandig blijven wonen en kunt dat ook nog. Toch is hulp af en toe best prettig. Deze hulp kan Ons WonenPlus u bieden. Om gebruik te kunnen maken van Ons WonenPlus dient u lid te zijn.

Lid van Ons WonenPlus | € 4,- per maand
U ontvangt de nieuwsbrief en kunt gebruik maken van informatie en advies. Daarnaast kunt u wekelijks gebruik maken van onze vrijwilligers. Indien u een woning huurt van de Woonschakel betaalt u slechts de helft (€ 2,-)

Vervoer

Aanvragen 

Aanvragen van vervoer is heel eenvoudig: u belt met 0228-511528 (keuze 1) en geeft uw wensen door aan de vrijwilligers van het Servicepunt. Zij gaan vervolgens op zoek naar een vrijwilliger die beschikbaar is om u te vervoeren. Het helpt als de rit een aantal dagen van tevoren wordt aangevraagd, want dan is er genoeg tijd om iemand te zoeken. U kunt uw aanvraag overigens ook mailen naar wonenplus@onsstedebroec.nl. Geeft u ook aan of u alléén bent, of dat er iemand mee gaat? Ook is het handig om te vermelden of u goed ter been bent, of er een rollator mee gaat en of de chauffeur met u mee moet lopen naar binnen. U dient abonnee te zijn van Ons WonenPlus om gebruik te kunnen maken van onze diensten.

Voor sommige veelvoorkomende bestemmingen worden standaardbedragen gerekend:

Retour Amsterdam (AMC):                € 50,-

Retour Amsterdam (VU):                   € 45,-

Retour Alkmaar (Ziekenhuis):            € 32,50

Retour Purmerend (Ziekenhuis):       € 27,50

Retour Hoorn (Ziekenhuis):               € 13,-

Retour Wervershoof/Andijk:              € 7,-

Retour Enkhuizen/Drechterland:       € 5,50

Retour binnen Stede Broec:              € 3,-

Voor alle andere bestemmingen geldt dat we € 0,33 ct. per kilometer in rekening brengen. Eventuele parkeerkosten zijn altijd voor rekening van de abonnee. U betaalt de vergoeding altijd rechtstreeks aan de chauffeur.

Aanvraag indienen

Een aanvraag voor een klus kan worden ingediend bij ons Servicepunt aan de Stationslaan 2 in Bovenkarspel. Het Servicepunt is op werkdagen geopend van 10.00-14.00 uur.

Een aanmelding kan ook telefonisch of per mail ingediend worden. U kunt ons bellen tussen 10.00-14.00 uur op telefoonnummer 0228-511528, keuzemenu 1. In gesprek? Spreek uw naam en telefoonnummer duidelijk in. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. Mailen kan naar wonenplus@onsstedebroec.nl

U kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier.

Download folder

Neem contact met ons op

    * Deze velden zijn verplicht.

    Waarmee kunnen we u helpen?