"Ik kan altijd met al mijn vragen terecht."

Ouderen Advies

De ouderenadviseur helpt ouderen, chronisch zieken en gehandicapten bij het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen op het gebied van regelingen en voorzieningen rondom de thema’s wonen, zorg en andere welzijnstaken.

Ondersteuning op verschillende gebieden

Bent u gewend om zelfstandig door het leven te gaan, maar lukt dat (tijdelijk) niet meer zo goed? Bijvoorbeeld wegens een beperking? Heeft u eigenlijk een beetje hulp nodig maar kunnen uw naasten u hier niet mee helpen? Bent u boven de 55 en loopt u tegen problemen aan? Dan is de ouderenadviseur er voor u. De adviseur helpt u bij al uw vragen en biedt ondersteuning op verschillende gebieden.

Goed luisteren naar uw problemen

De ouderenadviseur luistert naar uw verhaal en brengt samen met u de problemen in kaart. De adviseur is op de hoogte van alle regelingen, voorzieningen en mogelijkheden in de omgeving en zoekt samen met u naar oplossingen. Ook kan de ouderenadviseur als bemiddelaar werken tussen u en een hulpverlenende instantie.

U kunt onder andere advies vragen met betrekking tot:

  • Uw woonsituatie
  • Uw inkomen en administratie ervan
  • Vervoer
  • Tijdsbesteding
  • Het afhankelijk worden
  • Eenzaamheid

Natuurlijk kunt u voor al uw andere vragen ook bij ons terecht.

Voor wie?

De ouderenadviseur is er voor alle zelfstandig wonende 55-plussers in de gemeente Stede Broec. Wij kunnen u telefonisch helpen, of bij ons op locatie, maar de ouderenadviseur kan ook bij u thuis langskomen.

Aanmelden?

Tijdens kantoortijden (09:00 – 17:00) kunt u binnenlopen op onze locatie aan de Stationslaan. Een aanmelding kan ook telefonisch of via het contactformulier op de website gedaan worden. Aan onze hulpverlening zijn geen kosten verbonden en een verwijsbrief is niet nodig.