"WonenPlus biedt veel voordelen voor mij"

WonenPlus

WonenPlus biedt in de gemeente Stede Broec praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aan, uitgevoerd door vrijwilligers, ondersteund door de coördinator. WonenPlus is er voor alle ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en mantelzorgers in de gemeente Stede Broec.

Van alle markten thuis

Heeft u hulp nodig bij uw administratie of zou het handig zijn als iemand de boodschappen voor u doet? Heeft u iemand nodig voor tuinonderhoud of klusjes in en om het huis? WonenPlus biedt het allemaal! U kunt rekenen op de inzet van onze vrijwilligers.

Vervoersdienst WonenPlus

Er is goed nieuws!

 

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat wij weer zijn gestart met onze vervoersdienst. Wel zijn er een aantal maatregelen die wij treffen om zowel u, als onze chauffeurs, veiligheid te kunnen bieden.

De handreiking ‘taxivervoer’ van het RIVM is de leidraad waarop deze regels zijn gebaseerd.

We vragen uw aandacht voor de volgende punten:

 1. De chauffeur zal vóór de rit een gezondheidscheck* (zie onder) volgens de richtlijnen van de rijksoverheid bij de abonnee afnemen.
 2. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Dit geldt voor de abonnee en chauffeur. Er zijn wel uitzonderingen voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Denkt u dat dit bij u het geval is dan kunt u dit vooraf overleggen met de coördinator WonenPlus.
 3. De chauffeurs mogen u helaas niet helpen bij het instappen. De voorkeur gaat ernaar uit dat u uw spullen zelf in de auto zet. Wanneer u dit echt niet zelf kan, dan kan de chauffeur u hierbij helpen. De chauffeur moet hierna wel de handen desinfecteren.
 4. De chauffeur reinigt de auto na de rit volgens de voorschriften.
 5. Reis bij voorkeur alleen en houd 1,5 meter afstand van de chauffeur.

De chauffeurs hebben de volgende tips meegekregen:

 • Vóór en na elke rit de auto goed luchten: ramen of deuren tegen elkaar open zetten.
 • Tijdens de rit het raam van de auto op een kleine kier, om de aanvoer van frisse lucht te garanderen.

U kunt uw aanvraag indienen via de bekende kanalen, telefonisch via: 0228-511528 (keuze 1) of via e-mail op: wonenplus@onsstedebroec.nl.

Wij hopen u snel weer van dienst te kunnen zijn!

Hulp op maat

U wilt graag zelfstandig blijven wonen en kunt dat ook nog. Toch is hulp af en toe best prettig. Deze hulp kan WonenPlus u bieden. Om gebruik te kunnen maken van WonenPlus dient u lid te zijn.

Er zijn twee verschillende abonnementen;

1. Vriend van Wonenplus | €1,25 per maand
Als klant ontvangt u de nieuwsbrief en kunt u gebruik maken van informatie en advies.

2. Lid van Wonenplus | €4,00 per maand
U ontvangt de nieuwsbrief en kunt gebruik maken van informatie en advies. Daarnaast kunt u wekelijks gebruik maken van onze vrijwilligers. Indien u een woning huurt van de Woonschakel betaalt u slechts de helft (€2,00)

Aanvraag indienen

Een aanvraag voor een klus kan worden ingediend bij onze servicebalie. Tijdens kantoortijden kunt u binnenlopen op onze locatie aan de Stationslaan.

Een aanmelding kan ook telefonisch ingediend worden. U kunt ons bellen tussen 9:00 uur en 16:00 uur op telefoonnummer 0228-511528, keuzemenu 1. In gesprek? Spreek uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u zo snel mogelijk terug!

U kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier.

Download folder

Neem contact met ons op

  * Deze velden zijn verplicht.

  Waarmee kunnen we u helpen?